20.10.2014

Chrupiąca surówka na jesień


Kapusta czerwona to absolutnie mój hit jesieni.
Dziś polecam Wam pyszną surówkę, której przygotowuję na dwa, a nawet trzy dni, bo cały czas świetnie smakuje.
Przepis na 3 porcje.



Składniki

ćwierć główki czerwonej kapusty
małe jabłko (najlepiej o winnym smaku)
pół cebulki
1-2 łyżki oleju arachidowego
cukier, sól, pieprz

Wykonanie

Kapustę obrać z zewnętrznych liści i drobno poszatkować. Wrzucić do miski.
Jabłko obrać, zetrzeć i połączyć z kapustą.
Cebulę drobno posiekać i wmieszać w kapustę.

Kapustę polać olejem, doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem odstawić na jakiś czas, by kapusta zmiękła. a jabłko puściło sok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz