11.09.2014

Vegan Pekin


Skończyły się wakacje i mimo słońca na niebieskim niebie, w powietrzu już chłód.
Chciałoby się jeszcze letniego ciepła, światła i kolorów,,, Wracają na talerzu,
Surówka z kapusty pekińskiej, Piekielnie ostra, piekielnie dobra!




Składniki


  • pół kapusty pekińskiej
  • 10 pomidorków Cherry
  • ostra papryczka, ok, 10 platerków
  • mała marchewka
  • ćwiartka papryki czerwonej
  • sos winegret (ja używam gotowego na bazie octu balsamicznego balsamico) - 4 łyżki stołowe
Wykonanie

Kapustę szatkujemy.
Pomidorki i paprykę myjemy, Cherry kroimy na połówki, paprykę w kosteczkę.
Marchewkę strugamy, myjemy i ścieramy na średnich oczkach.
Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy plastry ostrej papryczki oraz sos.

Chłodzimy przed podaniem,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz