22.07.2014

Wegańskie ciastka owsiane


Te ciasta to świetna opcja, kiedy nie chce mi się przygotowywać śniadań. Przygotowuję rano kawkę i chwytam moje ciacha, pycha pożywka na dobry początek dnia.





Składniki

1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka bakalii (ja użyłam: sezamu, pokrojonych migdałów, rodzynek, słonecznika)
0,5 szklanki mąki
1 łyzeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
pół łyżeczki cynamonu
~ 200g margaryny roślinnej

Wykonanie

Margarynę rozpuszczamy w garnuszku.

Mieszamy suche składniki w misce, następnie dolewamy margarynę i dobrze mieszamy.

Chłodzimy ok. 45-60 minut. Później wykładamy na blaszce, rozsmarowujemy.

Pieczemy ok. 18-20 minut aż się zezłoci.

Podajemy schłodzone i pokrojone w batony lub kwadraty.

2 komentarze: