19.05.2014

Wegańskie przekąski z kiełkami soi


Sesja w pełni, więc gotowanie i jedzenie jeszcze szybsze niż zazwyczaj.
Wegański lunch.





Składniki

  • duża garść kiełków soi
  • pieczywo
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1-2 łyżki oleju do smażenia

Wykonanie

Soję opłukać i odsączyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić na nią kiełki i podlać je po chwili sosem sojowym.
Smażyć ok. 2 minut, by kiełki nie straciły całej chrupkości.

Podawać na ciepło na przykład na pieczywie Wasa.


2 komentarze:

  1. W ubiegłym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. Zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. W ubiegłym tygodniu wystartował nowy agregat zBLOGowani, umożliwiający: generowanie ruchu na blogi które dołączyły, dający możliwość obserwowania blogów i ulubionych wpisów. Zapraszamy do rejestracji na www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń