08.04.2014

Spagetti z kiełkami soi w sosie pieczarkowym


Very fast food dla 2 osób.



Składniki
  • 175 - 200 g spagetti
  • 2 - 3 garści kiełków soi
  • sos pieczarkowy instant
  • olej
Przygotowanie

Rach, ciach, ciach !

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości (lub al dente).
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i dorzucamy opłukane kiełki soi. Trzymamy je tam kilka minut, mieszając by się lekko przesmażyły. 

Kolejno przygotowujemy sos pieczarkowy (jak masz czas, to zrób go samodzielnie, jesli nie - posłuż się sosem instant w miarę naturalnym i bez chemii). 
Sos rozrobiony w wodzie dolewamy do kiełków na patelnię i zagotowujemy razem.

Voilà, na talerz trafia makaron, polewamy go sosem z kiełkami i wsuwamy, i chrupiemy !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz