04.11.2013

Pasta z Reunion


Najnowszy wynalazek - wegańska pasta do chleba lub makaronu.
Przepis inspirowany tym, czym częstował mnie kolega z Reunion. Mega!


Składniki

  • 2 małe pomidory
  • pół cebuli
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki oleju arachidowego do zeszklenia cebuli
Wykonanie

Cebulę obieramy i siekamy w kosteczkę. W rondelku rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę.
Następnie kroimy umyte pomidory w półplastry i dodajemy do cebuli, dusimy razem kilka minut.

Do uduszonych warzyw dodajemy 2 łyżki masła orzechowego, dobrze je wmieszamy. Jeśli będzie za gęste - dodajemy kapkę wody. Blendujemy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smakujemy (najlepiej na ciepło!).


bądź spoko, wejdź i pokaż na co Cię stać http://www.greenpeace.pl/1z30/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz