24.10.2013

Proste i szybkie bruschetty


Najlepsze jedzenie, to proste jedzenie. Wegetariańska kolacja w 20 minut.




Składniki


  • bagietka
  • kula mozzarelli (lub innego sera : ser kozi czy emmental też sprawdzają się dobrze)
  • przyprawa do pizzy albo oregano
  • 1 lub 2 pomidory

Wykonanie

Piekarnik rozgrzewamy do 200°C.
Bagietkę kroimy ukośnie w plastry o grubości ok. 2-3 cm.

Ser kroimy w plastry i układamy na kawałkach bagietki. Na każdej bruschetcie układamy plaster pomidora i posypujemy oreganem, solą, pieprzem.

Tartinki ustawiamy na blaszce i wkładamy do pieca na jakiś kwadrans (czas, aż się zrumienią a ser roztopi).

W tym czasie możemy przygotować sałatę np. z oliwkami, cebulą i oliwą z oliwek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz