27.05.2013

Makaron cukinowo-serowy


Zrobisz dziś ten makaron z cukinią i roquefortem?
No zrobię... !

No i robię, i uszczęśliwiam 2 osoby.
Składniki
  • 150g makaronu
  • 2 małe cukinie
  • 120g sera roquefort
  • łyżeczka suszonej pietruszki 
  • 2 łyżki oleju do smażenia
Wykonanie

Makaron gotujemy do miękkości.

Cukinie obieramy i siekamy jak nam się podoba.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią cukinię. Dusimy ją pod przykryciem (można dolać trochę wody), aż zmięknie (al dente).

Do cukini dodajemy ugotowany makaron.

Ser kroimy w kostkę, dodajemy go do reszty i pięknie mieszamy, by lekko (nie całkowicie) się rozpuścił. Dosalamy, dopieprzamy, jeśli wola. Posypujemy pietruszką. Jemy, cieszymy się.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz